Who’s talking?

Kamel Daoud, Nazmiye Oral, Yoeri Albrecht, in samenwerking met de Balie

Kunstenaars in gesprek over identiteit en representatie


Kunstenaars gaan met elkaar en het publiek in gesprek over identiteit en representatie: kan en mag iedereen elk verhaal vertellen? Hoe zit het met mogelijke ethische bezwaren die door verschuivende maatschappelijke verhoudingen aan de oppervlakte komen?

Regisseur Nicolas Stemann baseerde Contre-enquêtes op het boek Moussa, of de dood van een Arabier van Kamel Daoud. Daoud koos voor zijn boek het compleet afwezige perspectief van de anonieme Arabier die in het boek De Vreemdeling van Albert Camus vermoord wordt. Tijdens het maken van zijn voorstelling vroeg Stemann zich af: ‘Wie zijn wij om dit verhaal te vertellen? Wie mag deze personages spelen?’

In het Holland Festival worden in verschillende voorstellingen perspectieven belicht die in de literatuur en in de geschiedenis niet of nauwelijks zijn gehoord. Voor Who’s talking? komen schrijvers en kunstenaars, zoals onder meer Kamel Daoud zelf en de Nederlandse schrijver en actrice Nazmiye Oral, bij elkaar om het onder leiding van moderator Yoeri Albrecht te hebben over het belang van representatie en de bijbehorende do's en don'ts.

Dit programma is terug te kijken via deze link.

data

ma 20 juni 20:30

prijzen

  • standaard € 12,50

taal & duur

  • Frans

  • Duur voorstelling nog niet bekend