Fondsen

Fondsen

Nederlandse en internationale fondsen en stichtingen maken van het Holland Festival een serieuze speler op het wereldpodium. Dankzij de langdurige samenwerkingen toont het festival grensverleggende podiumkunst aan een groot en breed publiek. 

Impact

Fondsen en stichtingen maken het Holland Festival daarmee mede mogelijk. Zo kan het festival:
·       Zijn internationaal artistiek-inhoudelijke ambities en publieksambities realiseren
·       Nieuw, grootschalig werk van internationaal erkende makers presenteren
·       Investeren in artistieke ontwikkelingen
·       Nederlandse midcareer kunstenaars ondersteunen bij hun internationale
        ambities
·       Een breder publiek in aanraking brengen met het festival en beter inspelen
        op de persoonlijke behoeften van de bezoeker
·       Met een combinatie van online en offline programma’s zowel live
        als digitaal verbindingen leggen met zijn nieuwsgierige publiek 

Deze fondsen en stichtingen steunen het Holland Festival 

Productiepartner | Ammodo
Ammodo is als productiepartner verbonden aan het Holland Festival tot en met 2026. Ammodo ondersteunt jaarlijks internationale coproducties en eigen initiatieven van het Holland Festival. Zo kan het Holland Festival toonaangevend blijven. Speerpunten in de samenwerking zijn: nieuwe makers introduceren in Nederland, compositie-opdrachten geven en grote coproducties met internationale partners ondersteunen. De ondersteunde producties worden jaarlijks gepresenteerd onder de noemer Ammodo x Holland Festival.

Hoofdbegunstiger | Fonds 21
Fonds 21 is in 2022 en 2023 Hoofdbegunstiger van het Holland Festival. Fonds 21 is een ondernemend en betrokken fonds dat kwalitatief sterke projecten ondersteunt die een breed, passend of nieuw publiek weten te bereiken. Het Holland Festival is tevens één van de partners in de ontwikkeling van een innovatief digitaal platform voor online voorstellingen, ontmoetingen en events. Hierin trekt het festival samen op met Internationaal Theater Amsterdam en het Nederlands Dans Theater. Voor dit gezamenlijke initiatief ontvingen de partijen 2021 een bijdrage van Fonds 21 EXTRA. 

VSBfonds 
Dankzij de terugkerende steun van VSBfonds, werkt het Holland Festival doelgericht aan zijn maatschappelijke rol als platform voor verrijking en verbinding. De samenwerking is erop gericht om door middel van kunst burgers beter te betrekken bij de samenleving. 

Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een bevlogen pleitbezorger van cultuur. Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Holland Festival hebben een duurzame relatie opgebouwd en dat heeft bijzondere muziekvoorstellingen en compositieopdrachten opgeleverd. In 2022 worden de voorstellingen When Paths Meet en Circulus mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.  

Fonds Podiumkunsten 
Met de steun van Fonds Podiumkunsten kan het Holland Festival Nederlandse componisten voorzien van compositieopdrachten. Het festival onderscheidt zich zo met artistiek vernieuwend aanbod en de makers kunnen een stap zetten richting excellentie. In 2022 draagt Fonds Podiumkunsten bij aan Circulus, het nieuwe pianoconcert van componist Robin de Raaff (1968), geschreven voor en in samenwerking met pianist Ralph van Raat (1978) en het Radio Filharmonisch Orkest, gedirigeerd door Matthias Pintscher.  

The Brook Foundation 
The Brook Foundation steunt al vele jaren toonaangevende voorstellingen van internationale makers op het Holland Festival. Het gaat dan om werk dat grootschalig is, experimenteel en nergens anders in Nederland te zien. The Brook Foundation draagt onder meer bij aan de nieuwe samenwerkingsvorm met associate artists en nieuw werk waarmee deze makers op het Holland Festival staan. In 2019 was dit The Head & The Load van William Kentridge. In 2020 was het de invulling van het digitale programma. 

Institut Français des Pays-Bas
Het Institut Français des Pays-Bas is een trouwe partner van het Holland Festival. Het draagt bij aan voorstellingen van Franse en Franstalige makers. In 2020 was dat de promotie van de videoclip Once Upon a Time, an Iron Rose… van de Malinese singer-songwriter Rokia Traoré. In 2021 ondersteunde het de samenwerking met de Frans-Oostenrijkse Gisèle Vienne en de voorstellingen L’Étang, Kindertotenlieder, Mailles en Maison Mère.

Goethe-Institut
Het Goethe-Institut is een trouwe, vaste partner van het Holland Festival. Dankzij hen kan het festival toonaangevende voorstellingen van Duitse makers presenteren en internationale samenwerking bevorderen. In 2022 draagt het Goethe-Institut bij aan het werk van associate artist Nicolas Stemann. 

Hartwig Art Foundation
De Hartwig Art Foundation ondersteunt artistieke projecten en gaat duurzame partnerschappen aan samen met lokale en internationale organisaties, initiatieven, makers en denkers om de toegang tot kunst voor een breder publiek te stimuleren. In 2022 is Hartwig Art Foundation coproducent en presentatiepartner van Wu Tsang’s nieuwste werk Moby Dick.

Wil je met jouw stichting of fonds samenwerken met het Holland Festival? Neem contact op. Dan gaan wij graag in gesprek over de mogelijkheden. 

contact:
Liza Meulenbroek
tel. +31 (0)20 78821 20
e-mail [email protected]