Holland Festival x Cinetree: The Salt of the Earth

Juliano Ribeiro Salgado, Wim Wenders

Gratis met aanmelding

Leven en werk van fotograaf Sebastião Salgado

De laatste 40 jaar reisde de fotograaf Sebastião Salgado naar alle uithoeken van de wereld, in het voetspoor van een steeds veranderende mensheid.

Hij was getuige van de belangrijkste gebeurtenissen uit onze recente geschiedenis: internationale conflicten, hongersnoden, exodus. Nu begint hij aan de ontdekking van ongerepte gebieden, van de wilde fauna en flora, van grandioze landschappen als onderdeel van een enorm fotografisch project dat een eerbetoon is aan juist de schoonheid van de planeet. Sebastião Salgado's leven en werk worden ons onthuld door zijn zoon Juliano, die hem vergezelde tijdens zijn laatste reizen, en door Wim Wenders, regisseur van onder andere Paris Texas, Der Himmel über Berlin en zelf ook fotograaf.

Deze film is van 22 tot en met 29 mei op ieder gewenst moment te bekijken.

data

prijzen

  • gratis met aanmelding € 0

taal & duur

  • Engels, Frans, Portugees boventiteling: Nederlands

  • 1 uur 40 minuten

Samen met online filmplatform Cinetree presenteert het Holland Festival een serie films die thematisch verband houden met het werk van de associate artists van dit jaar, Angélique Kidjo en Nicolas Stemann.

De Frans-Beninse zangeres Angélique Kidjo en de Duitse theaterregisseur Nicolas Stemann besteden in hun werk aandacht aan thema’s als identiteit, ecologie en representatie. Op basis van deze thema’s en deels op aanraden van deze artiesten stelde het festival een filmprogramma samen dat voorafgaand en tijdens het festival gratis online te bekijken is. Het filmprogramma wordt omlijst met korte inleidingen en gesprekken met Nederlandse kunstenaars en filmkenners over onderwerpen die in de films aan de orde komen.

Cinetree is een online filmplatform met een maandelijkse selectie van films gericht op kwaliteit, relevantie en impact. Wezenlijke verhalen, belangrijke thema’s, gekozen door een divers team van specialisten en liefhebbers.