Holland Festival x Cinetree: WOMAN

Yann Arthus-Bertrand, Anastasia Mikova

Gratis met aanmelding

Een panorama van vrouwenlevens

Woman is een wereldomvattend project van Arthus-Bertrand en Anastasia Mikova, waarin tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen zijn geportretteerd.

De film is een ode aan de diversiteit van cultuurgebonden gebruiken, kleding en religieuze overtuigingen. Onderwerpen als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, menstruatie en abortus komen voorbij. De getuigenissen komen van zeer verschillende vrouwen, van staatshoofden tot schoonheidskoninginnen en buschauffeurs. De film gaat over vrouwelijkheid en omstandigheden waar vrouwen mee te maken hebben, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

Deze film is van 22 tot en met 29 mei op ieder gewenst moment te bekijken.

data

prijzen

  • gratis met aanmelding € 0

taal & duur

  • Engels, Frans, Portugees boventiteling: Nederlands

  • 45 minuten

Samen met online filmplatform Cinetree presenteert het Holland Festival een serie films die thematisch verband houden met het werk van de associate artists van dit jaar, Angélique Kidjo en Nicolas Stemann.

De Frans-Beninse zangeres Angélique Kidjo en de Duitse theaterregisseur Nicolas Stemann besteden in hun werk aandacht aan thema’s als identiteit, ecologie en representatie. Op basis van deze thema’s en deels op aanraden van deze artiesten stelde het festival een filmprogramma samen dat voorafgaand en tijdens het festival gratis online te bekijken is. Het filmprogramma wordt omlijst met korte inleidingen en gesprekken met Nederlandse kunstenaars en filmkenners over onderwerpen die in de films aan de orde komen.

Cinetree is een online filmplatform met een maandelijkse selectie van films gericht op kwaliteit, relevantie en impact. Wezenlijke verhalen, belangrijke thema’s, gekozen door een divers team van specialisten en liefhebbers.