Holland Festival x Cinetree: Tomorrow

Cyril Dion, Mélanie Laurent

Gratis met aanmelding

Een feelgood film over het heruitvinden van de wereld

Een feelgood-verhaal vertellen... dat is misschien wel de beste manier om de ecologische, economische en sociale crises die de wereld doormaakt op te lossen.

Nadat het tijdschrift Nature aankondigde dat een deel van de mensheid mogelijk voor het einde van de 21e eeuw zal uitsterven, begonnen eco-activist Cyril Dion en actrice Mélanie Laurent, samen met een team van vier mensen, een onderzoek in tien verschillende landen om erachter te komen wat tot deze ramp kan leiden en vooral hoe we die kunnen voorkomen.

Tijdens hun reis ontmoetten ze de pioniers die de landbouw, de energie, de economie, de democratie en het onderwijs opnieuw uitvinden. Door zich aan te sluiten bij die concrete en positieve acties die nu al werken, kregen ze een beeld van hoe de wereld van morgen eruit zou kunnen zien...

Deze film is van 22 tot en met 29 mei op ieder gewenst moment te bekijken.

data

prijzen

  • gratis met aanmelding € 0

taal & duur

  • Engels, Frans boventiteling: Nederlands

  • 1 uur 48 minuten

Samen met online filmplatform Cinetree presenteert het Holland Festival een serie films die thematisch verband houden met het werk van de associate artists van dit jaar, Angélique Kidjo en Nicolas Stemann.

De Frans-Beninse zangeres Angélique Kidjo en de Duitse theaterregisseur Nicolas Stemann besteden in hun werk aandacht aan thema’s als identiteit, ecologie en representatie. Op basis van deze thema’s en deels op aanraden van deze artiesten stelde het festival een filmprogramma samen dat voorafgaand en tijdens het festival gratis online te bekijken is. Het filmprogramma wordt omlijst met korte inleidingen en gesprekken met Nederlandse kunstenaars en filmkenners over onderwerpen die in de films aan de orde komen.

Cinetree is een online filmplatform met een maandelijkse selectie van films gericht op kwaliteit, relevantie en impact. Wezenlijke verhalen, belangrijke thema’s, gekozen door een divers team van specialisten en liefhebbers.