Holland Festival x Pepr: Above Water

Aïssa Maïga

Documentaire over het belang van drinkwater

Above Water van regisseur Aïssa Maïga volgt de twaalfjarige Houlaye, die woont in een dorp in Tatis, Niger. Ze loopt elke dag kilometers om water te halen.

Over de hele wereld wordt zoet water steeds schaarser. Een crisis met enorme gevolgen. Miljoenen gezinnen zijn hun leven lang dag in dag uit bezig om toegang tot water te krijgen. Dat is er in overvloed tijdens het regenseizoen, maar niet tijdens het droge seizoen. Tweehonderd meter onder de oppervlakte blijkt zich echter een waterbron te bevinden die hun voorstellingsvermogen ver te boven gaat. Houlaye's tante Suri overtuigt een NGO om een waterput te bouwen in het dorp. Dit project belooft een nieuw leven voor deze mannen en vrouwen die, zonder het te weten, altijd op water hebben gelopen.

data

prijzen

  • standaard € 8,50

taal & duur

  • Frans boventiteling: Engels

  • 1 uur 30 minuten

Samen met filmpodium Pepr presenteert het Holland Festival twee producties die verband houden met het werk van associate artist Angélique Kidjo. De carrière van de uit Benin afkomstige zangeres Angélique Kidjo staat in het teken van bruggen bouwen tussen verschillende culturen, verschillende muziekstijlen en verschillende generaties. Kidjo, die ook UNICEF-ambassadeur is, zingt onder meer over de dreigende klimaatcrisis en over belangrijke sociale thema's, zoals raciale ongelijkheid.

Pepr is een nieuw podium voor films, verbonden aan online filmplatform Picl. Hier ligt de focus op verhalen uit de Afrikaanse Diaspora. In samenwerking met het Holland Festival worden op dit platform twee producties vertoond die aansluiten bij het werk van Kidjo: Regard Noir, Above Water. Films die respectievelijk de geschiedenis van de mensheid onderzoeken, de impact van de klimaatverandering tonen en de hardheid van de creatieve industrie bevragen.