Ga naar de hoofdcontent

Manifest Kick-off

Anne van Leeuwen, Nicolas Stemann, Bloei & Groei

Gratis met aanmelding

Achtdaags programma over het Antropoceen, klimaatcrisis en de rol van de mens


Manifesto for the living in a time of extinction is een achtdaags programma over klimaatverandering in een kas op het dak van een gebouw in de stad. Op de eerste dag, de Kick-off, maakt het publiek kennis met alle betrokken programmapartners.

Aan de hand van een reeks korte interviews komt het publiek erachter hoe het hele kas-programma in elkaar steekt en waarom juist deze organisaties eraan meewerken. Wat drijft Ama van Bloei & Groei om vrouwen te leren tuinieren en waarom is haar project zo waardevol voor de stad? Hoe komt ROEF op het idee om festivals te organiseren op daken? Wat is FIBER en op welke manier stellen zij klimaatcrisis met hun evenementen aan de kaak? Alle programmapartners komen aan het woord en iedereen wordt aangespoord de komende week nog veel vaker mee te doen aan het Manifesto for the living in a time of extinction.


Associate Artist Nicolas Stemann geeft vanaf het begin van de artistieke samenwerking met Holland Festival aan dat hij het klimaat een belangrijk thema vindt om dieper op in te gaan tijdens dit festival. Tijdens deze kick-off vertelt hij hoe hij als regisseur zijn creativiteit omzet in voorstellingen met een boodschap.

Boer en maker Anne van Leeuwen (oprichter regeneratieve boerderij Bodemzicht en medeoprichter Ambassade van de Noordzee) zal tijdens het achtdaagse programma bouwen aan een manifest voor de mensheid; een soort to-do-lijst van zaken die we kunnen doen voor de aarde. Zij is bij alle programma’s aanwezig en ‘bouwt’ met de kennis die ze samen met alle bezoekers opdoet een poëtisch manifest. Tijdens de kick-off presenteert zij de opzet van het manifest en haar onderzoeksplan voor de komende week.


Voor aanwezigheid bij de Kick-off dien je jezelf aan te melden via het formulier dat te vinden is onder de ticketbutton. Aansluitend op het programma vindt er een borrel plaats.

data

za 11 juni 2022 14:00

prijzen

  • gratis met aanmelding € 0

informatie

  • Duur voorstelling niet bekend

13:30 Inloop

14:00 Start met introductie door Holland Festival contextprogrammeur Eva Verboon. Hierna volgt een rappe talkshow waarin achter elkaar de volgende sprekers kort aan het woord komen over hun eigen projecten: Nicolas Stemann (associate artist Holland Festival), Anne van Leeuwen (Bodemzicht), Alexander van der Meer (ROEF Amsterdam), Ama Koranteng Kumi (Bloei& Groei) en Jarl Schulp (FIBER). Tot slot licht Anne een tipje van de sluier over haar plannen om de komende week een manifest op te bouwen op het dak.

Om 15:30 sluiten we deze aftrap feestelijk af met een borrel.Manifest
o for the living in a time of extinction bestaat, na de kick-off, uit de volgende onderdelen:


Workshop Balkongroente & Geneeskruiden

Workshop tuinieren & leren over de kracht van kruiden


Future Festivals Meet-up

Festivals zoeken samen naar duurzame werkwijzen


Workshop The All Rivers and Species Act

Help rivieren zichzelf verstaanbaar maken


Sonne

Eerste lezing van nieuw werk van Elfriede Jelinek


Finale Manifesto for the living in a time of extinction

Twee inclusieve klimaatpanels en de presentatie van een manifest

  • Manifesto for the living in a time of extinction - Kick-off

Manifesto for the living in a time of extinction

Manifesto for the living in a time of extinction

Manifesto for the living in a time of extinction

Dit programma maakt deel uit van het overkoepelende programma Manifesto for the living in a time of extinction. Dit is een achtdaags programma over klimaatverandering in een kas op het dak van een parkeergarage. In het kader van dit manifest wordt niet alleen kunst gemaakt over de klimaatcrisis, maar wordt ook de vraag gesteld aan onszelf hoe we, op een inclusieve manier, in actie kunnen komen.

-> lees meer