Ga naar de hoofdcontent

Workshop Balkongroente & Geneeskruiden

Bloei & Groei

Workshop tuinieren & leren over de kracht van kruiden


Tuinieren is gezond en geeft kracht. Bloemen en planten hebben energie nodig en geven energie. Ook als stadsbewoner kun je dit ervaren.


Bloei & Groei is een organisatie die door middel van stadstuinen vrouwen bij elkaar brengt die zichzelf, hun omgeving of buurt willen versterken. De workshops zijn ontspannen, leerzaam en eigenwijs. Ze geven handvatten aan de stadse festivalbezoeker die wel groene vingers wil kweken, maar niet goed weet waar te beginnen.


In de workshop Moestuinieren op je balkon leer je zelf groenten en kruiden verbouwen. In de workshops Tinctuur maken en Inheemse kruidenkunst komen kruidengeneeskunst en plantenkennis uit andere culturen aan bod, en leer je hoe je die kunt verwerken in traditionele kruidendrank, zalf of tinctuur.


Laat je inspireren door het album Mother Nature van associate artist Angelique Kidjo: ‘Ik wil mensen laten nadenken over hun verbinding met Moeder Natuur en hoe dierbaar deze aarde ons is. Zonder de natuur bestaan wij niet - zij verzorgt ons, zij voedt ons en zij doet dat zonder enig oordeel. En ook al ligt de natuur onder vuur door onze industrieën, toch blijft ze nog altijd zo vrijgevig.’


Dit programma maakt deel uit van het overkoepelende programma Manifesto for the living in a time of extinction.

data

za 11 juni 2022 14:30

vr 17 juni 2022 14:30

za 18 juni 2022 10:00

za 18 juni 2022 14:30

prijzen

  • standaard € 15

informatie

  • Duur voorstelling niet bekend

Er worden vier workshops aangeboden met drie verschillende onderwerpen:


Moestuinieren op je balkon 11 juni, 14:30 - 17:00 / 18 juni, 14:30 - 17:00 uur

Ann Doherty docent aan de Bloei & Groei Academie en coördinator bij CityPlot geeft twee workshops Moestuinieren op je balkon waarin je een stevige basis leert om zelf aan de slag te kunnen met het verbouwen van je eigen groenten en kruiden.


Tinctuur maken 17 juni, 14:30 - 17:00

Marsha Peters van Labelless Botanics neemt een scala aan gedroogde kruiden mee en geeft een workshop tinctuur maken. Wat is het? Hoe werkt het? En waar gebruik je het voor?


Inheemse kruidenkunst 18 juni, 10:00 - 12:30

Maabena Owusu van Asaase Aduro geeft een workshop over het maken (en proeven!) van de traditionele kruidendrank Sobolo en we gaan aan de slag met het maken van een traditionele zalf.

  • Workshop Balkongroente & Geneeskruiden

  • Workshop Balkongroente & Geneeskruiden

  • Workshop Balkongroente & Geneeskruiden

  • © Ada Nieuwendijk

  • © Ada Nieuwendijk

Manifesto for the living in a time of extinction

Manifesto for the living in a time of extinction

Manifesto for the living in a time of extinction

Dit programma maakt deel uit van het overkoepelende programma Manifesto for the living in a time of extinction. Dit is een achtdaags programma over klimaatverandering in een kas op het dak van een parkeergarage. In het kader van dit manifest wordt niet alleen kunst gemaakt over de klimaatcrisis, maar wordt ook de vraag gesteld aan onszelf hoe we, op een inclusieve manier, in actie kunnen komen.

-> lees meer