The Ways of Water

Suzette Bousema, Jana Romanova, Koos Busters, Mazen Al Ashkar, Frank Bloem, Tina Farifteh, The Water School, Elise ’t Hart

Tentoonstelling over de relatie tussen mens en water

De mens beïnvloedt water en water beïnvloedt de mens. Verschillende kunstenaars maken uiteenlopend werk over de vele gezichten van water en de relatie tussen water en mens in deze tijd. Deze expositie is gratis toegankelijk.

Welk effect heeft de mens op de zee, op rivieren, meren, grond- en regenwater? En welke effecten heeft water op de mens? Water kan een bedreiging vormen, maar het kan ook een bron van inspiratie zijn. In de verbeelding van kunstenaars en schrijvers kan water vernietigend zijn, maar ook: zuiverend, de bron van leven, genezend en beschermend.

Deze groepstentoonstelling onderzoekt door middel van fotografie en kunstinstallaties de relatie tussen mens en water: zowel de afhankelijkheid als de ondergeschiktheid van de mens aan het water. Deze levensbron is paradoxaal genoeg tegelijkertijd destructief als noodzakelijk en heilzaam. Een aantal (inter-)nationale en multimediale kunstenaars onderzoekt de invloed van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, vervuiling en uitputting op het water van onze planeet. Aanpassingsvermogen van de mens aan deze veranderingen is essentieel.

Dit programma maakt deel uit van het overkoepelende programma Manifesto for the living in a time of extinction.

data

3 juni - 10 juli, wo t/m zo, 12:00 tot 21:00 uur

prijzen

  • gratis € 0

taal & duur

  • Language no problem

Manifesto for the living in a time of extinction

Manifesto for the living in a time of extinction

Dit programma maakt deel uit van het overkoepelende programma Manifesto for the living in a time of extinction. Dit is een achtdaags programma over klimaatverandering in een kas op het dak van een parkeergarage. In het kader van dit manifest wordt niet alleen kunst gemaakt over de klimaatcrisis, maar wordt ook de vraag gesteld aan onszelf hoe we, op een inclusieve manier, in actie kunnen komen.

-> lees meer