Ga naar de hoofdcontent

Workshop: The All Rivers And Species Act

Jemma Woolmore, Ibelisse Guardia Ferragutti, Nayeli Vega, Jenny Handley, Lily Mccraith, Gabriela Carneiro da Cunha, FIBER Festival

Help rivieren zichzelf verstaanbaar maken


Zowel de Braziliaanse actrice, theatermaker en onderzoeker Gabriela Carneiro da Cunha als kunstenaarscollectief The All Rivers and Species Act doen onderzoek naar rivieren. Tijdens deze workshop wordt het publiek uitgenodigd om de ‘stem’ van het water met artistieke methoden te verkennen en versterken.


Kunnen we nieuwe, collectieve manieren ontwikkelen om naar rivieren te luisteren of ze aan te voelen? Zijn er wettelijke persoonsrechten toe te kennen aan niet-menselijk leven? Deze workshop onderzoekt op verschillende artistieke manieren de mogelijkheden om niet-menselijke stemmen tot leven te brengen.


The All Rivers and Species Act is een project van kunstenaars Jemma Woolmore, Cristina Napoleone, Ibelisse Guardia Ferragutti, Nayeli Vega, Jenny Handley en Lily Mccraith. Voor het Holland Festival is een speciale samenwerking binnen de workshop ontwikkeld met Gabriela Carneiro da Cunha, van wie in het festival Altamira 2042 te zien is over de Braziliaanse Rio Xingu. De workshop wordt gepresenteerd in samenwerking met FIBER Festival.


Deelnemers krijgen de kans om bij te dragen aan The All Rivers and Species Act door op creatieve, soms speculatieve, manier nieuwe wetten, rechten en ‘watergeesten’ voor rivieren te creëren. Neem je smartphone, camera of opnameapparaatje mee en maak een reis door wettelijke kaders, kunstmatige intelligentie en inheemse filosofieën om niet-menselijke stemmen tot leven te brengen.


Dit programma bevat 2x een wandeling van +/- 20 minuten en een lunchpauze van een uur. Schaf een lunchticket aan voor 9 juni of neem zelf lunch mee. De eindtijd is 17:00.

data

wo 15 juni 2022 10:00

do 16 juni 2022 10:00

prijzen

  • standaard € 10

informatie

  • Engels

  • 7 uur

  • All Rivers and Species Act

  • © Nayeli Vega

Manifesto for the living in a time of extinction

Manifesto for the living in a time of extinction

Manifesto for the living in a time of extinction

Dit programma maakt deel uit van het overkoepelende programma Manifesto for the living in a time of extinction. Dit is een achtdaags programma over klimaatverandering in een kas op het dak van een parkeergarage. In het kader van dit manifest wordt niet alleen kunst gemaakt over de klimaatcrisis, maar wordt ook de vraag gesteld aan onszelf hoe we, op een inclusieve manier, in actie kunnen komen.

-> lees meer